Senthes - traume- og stressbehandling

Book tid

Senthes traume- og stressbehandling er en behandlingsform, hvor der arbejdes med manuelle teknikker, der helt specifikt er udviklet til at tage sig af fysiske symptomer afledt af chock-, stress- og traumehændelser.

Det kan være traumehændelser, som færdselsuheld, slag- og faldskader eller afledte stress-symptomer, såsom kronisk udmattelse, søvnforstyrrelser eller diffuse smertemønstre.

 Via Senthes traume- og stressbehandling arbejdes der med fysiske skader efter uheld, der har medført kroniske smerter og smertemønstre. Arbejdsrelateret stress med symptomer på kronisk udmattelse og søvnforstyrrelser eller diffuse smertemønstre efter voldelige overfald eller overgreb. Alle hændelser der kan udfordre vores nervesystems evne til at restituere og genvinde ressourcer.

Når vi rammes af stress- og traumer vil fysiske og psykiske symptomer invadere det liv, vi kender og påvirke vores ressourcer og evner til at leve, som vi tidligere var i stand til.

Vejen til varig og reel heling af nervesystemet

Den manuelle teknik er udformet til at støtte dit nervesystems iboende reguleringsfærdigheder. Senthes er antydningens kunst. Med bevidst og klar hensigt, i præcis afstemte berøringer, guides dit nervesystem til en bevægelse hen mod resolution og større færdighed i at rumme stress- og traumetilstande.

Behandlingsprocessen sigter på at støtte nervesystemet. Således at det bliver muligt at rumme det, som tidligere var sensorisk “urummeligt”. I sådan en proces vil der etableres nye spor i nervesystemets evne til regulering og genvinde ressourcer. Senthes traume- og stressbehandling giver således dit nervesystem en mulighed for en bevægelse mod reel og varig heling.

 

Supplement til forløb hos psykoterapeut eller psykolog

 Den manuelle behandling åbner endvidere mulighed for, at du etablerer en mere bevidst forståelse og tilgang til din krops ofte nonverbale sensoriske felt. Således vil Senthes metoden med stor fordel støtte og supplere et samtaleorienteret stress-traumeforløb hos psykoterapeut eller psykolog.

Senthes traume- og stressbehandling er udviklet af de erfarne behandlere, Jakob Mikkelsen og Jacob Konghaug. Metoden benyttes i samspil med Kranio-sakral terapi teknikker

Hvad kunderne oplever i forbindelse med Senthes behandling
  • Stor ro og dyb kontakt til kroppen
  • At noget der før har siddet og generet ubevidst “slipper”
  • Meget meget afstressende behandling
  • Direkte og konkret behandling … spot on
  • Færre eller ingen smerter bagefter
  • At blive “skruet” på plads
Hvordan foregår behandlingen?

Først taler vi sammen om formålet med behandlingen og jeg noterer stamoplysninger til journalen. Alt hvad vi taler om forbliver mellem os, da jeg har tavshedspligt. Du udfører nogle enkle øvelser for at teste bevægeligheden i kroppen. Dette for at give mig en ide om hvordan bevægelserne i rygsøjlen og din krop er før behandlingen, så der er et sammenligningsgrundlag.

Påklædning:

T-shirt uden krave og bløde bukser

Efter behandlingen:

Drik rigelig væske (vand, urtete), tag det roligt, tag evt. en lur.

Andres
oplevelser

Jeg kan cykle små ture igen – og det er virkeligt stort for mig med fibromyalgi

Kranio-sakral terapi er helt, helt anderledes med sine blide berøringer, end nogle af de andre ting jeg tidligere har prøvet. Allerede fra første behandling kunne jeg mærke, hvordan kranio-sakral behandlingen arbejdede i dybden i min krop. I de seneste  fire år før jeg kom til klinikken, havde jeg ikke kunnet cykle pga. smerter i hofter, ryg og ben. Efter få behandlinger hos Heidi, er jeg nu begyndt at kunne cykle små ture et par gange om ugen. Det er virkelig en stor forbedring for mig, og det giver mig helt sikkert en tro på, at flere gode ting er på vej i forhold til behandlingen.

//Heidi

”Når skepsis bliver gjort til skamme”

Jeg ved ikke hvordan det kan lade sig gøre, men må indrømme at min skepsis virkelig er blevet gjort til skamme. Behandlingen for pollenallergi har været meget professionel og det handler ikke om at hjernen skal snydes til at tro på behandlingen.. Overhovedet ikke! Det kan mærkes tydeligt hvor og hvordan der arbejdes i kroppen. Imponerende!!

Og så har jeg slet ikke nævnt at de problemer jeg havde med skulder og nakke også blev afhjulpet.....

//Casper